Tag Haven Med dig Når du Flytter til Storbyen

Tag Haven Med dig Når du Flytter til Storbyen

Selvom den generelle tendens i disse tider er, at folk flytter ud af byerne, for at bosætte sig på landet, så er der også nogle der rejser den anden vej. For nogle handler det om, at de er kommet ind på et bestemt studie eller lignende, og det derfor er praktisk at bo tæt på. For rigtigt mange andre handler det om, at der er langt flere virksomheder i de danske storbyer, og at det derfor kan være lettere at finde et arbejde. Uanset hvad der har trukket én til storbyen, så er det dog typisk med blandede følelser, at man tager derind. Det er selvfølgeligt spændende og nyt, og der er mange gode ting, ved at bo i en by, hvor alting er tæt på. Der er dog også ting, man hurtigt kan komme til at savne. En af de ting, som rigtigt mange mennesker ikke ser frem til, når de skal flytte ind til en storby, er at de er nødt til at sige farvel til deres have. Når først man har haft en stor og flot have, så er det svært at forestille sig et liv uden en. Haven er et fantastisk sted at sidde og slappe af, når man føler sig lidt for stresset i hverdagen, og har brug for at tage en pause. Det er i haven man kan finde jordforbindelsen, og lade sig omgive af den smukke og rolige natur, der minder én om, at det hele nok skal gå.

De færreste har råd til et stort hus med egen have, når de flytter ind til en storby. Mange konkluderer derfor, at de er nødt til at leve uden at eje en have. Det er dog en skræmmende tanke: ikke bare er man vant til at kunne sætte sig ud i haven, når man er stresset, men mængden af stress i storbyen ser også ud til at være noget større, end man er vant til. I bund og grund virker det altså til, at ens behov for en have stiger, samtidig med at ens mulighed for at holde en have falder. Det er ikke nogen rar tanke, og måske afholder det endda nogle, fra at tage springet.

Men sådan behøver det slet ikke at være. Det er nemlig muligt at tage haven med sig, når man flytter til storbyen – eller i hvert fald dele af den. Det kræver blot at man er lidt kreativ, og er villig til at lægge kræfterne i at gøre det til virkelighed.

Du behøver nemlig ikke en stor græsplæne for at kunne plante nogle dejlige blomster eller krydderurter. Hvis du bare sørger for at skaffe din en lejlighed men en altan, så kan du få din egen lille have med nogle Altankasser og noget muldjord. Nogle altankasser kan hænge på ydersiden af altanens kalender, og på den måde tager de altså ikke noget af den beskedne plads, du nok allerede har i lejligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *